top of page

יגאל בשן נולד ב-11 בספטמבר 1950 בשכונת נחלת יהודה בראשון לציון לציונה ויוסף בשארי, ילידי הארץ ממוצא תימני. מגיל צעיר אהב לשיר ולנגן בגיטרה. בתיכון למד בבית הספר לאמנויות רננים שבתל אביב.

 

בגיל 15 הופיע עם שלומית אהרון, חברתו לכיתה, בצמד "יגאל ושלומית". השניים אף ביצעו מספר שירים שהושמעו ברדיו, כ"גיל הזהב" ו"שנת אלפיים", אך לא הגיעו להוצאת אלבום שלם.

 

בשנת 1967 התארח לראשונה ברדיו בתוכנית המצליחה "תיבת נוח". מגיש התוכנית – שמוליק שי, אמר לבשן בסיומה של התוכנית - "ילד תגיד לאימא שלך שלא תדאג, יש לך מקצוע".

ואכן, בגיל 17 החל בשן לשחק במחזמר "איי לייק מייק" לצד שולה חן וחברו הטוב מוטי גלעדי, אשר עזר לו לבחור ולשנות את שם משפחתו לבשן באותה שנה.

 

בשנת 1968 הוציא בשן את תקליטון הבכורה שלו, ובו ארבעה שירים ("אהבתי ילדה", "יש לי פנאי", "קרנבל" ו"ערי הגדה"). התקליטון זכה להצלחה גדולה ובשן הפך לזמר מוכר.

 

בשנת 1969 זכה בשן ב"פרס כינור דוד", וביצע בפסטיבל הזמר והפזמון את "על גל האבן הלבנה".

בפסטיבל הזמר החסידי שר את השיר "עושה שלום" אשר הלחינה נורית הירש למילים מן התפילה, וזכה במקום השני. השיר בלחנה של הירש הפך נפוץ בבתי כנסת בכל רחבי העולם.

בסוף אותה שנה הוציא תקליטון מצליח נוסף, בו נכללו השירים "אין לי יותר מה לומר" ו"שיר לפנות ערב". באותה שנה זכה בתואר זמר השנה של גלי צה"ל.

 

עקב פרסומו הגדול עוד טרם גיוסו, פנו לבשן כל ראשי הלהקות הצבאיות כדי שיבוא לשרת בלהקה שלהם. הוא בחר ללכת לפיקוד הצפון תחת פיקודו של דוד אלעזר, אשר אישר לו להופיע בשירותו הצבאי במופע סולו עם חבורת נגנים. בשן היה שותף לתוכניות "מהצפון באהבה" ו"חייך לעולם" של להקת פיקוד צפון, בהן היה הסולן ברוב השירים, לצד עדנה לב (בשיר "מיכל מיכאל"), דודו דותן, דובי גל ואוהד נהרין. בין היתר בלטו השירים "לצפון באהבה", "מתנה מן הים", "סיירת אגוז" וכמובן "מתוק מתוק", שהפך את בשן רשמית לכוכב גדול ואהוב ואף זכה בתואר שיר השנה במצעד הפזמונים השנתי של קול ישראל לשנת 1970.

באותה שנה גם ביצע בפסטיבל הזמר והפזמון את השיר "ילדות".

 

במקביל לשירותו הצבאי, המשיך בשן בקריירת סולו והוציא את האלבומים "לצפון באהבה" ו"יגאל בשן", בהם נכללו מספר משיריו בלהקה הצבאית, לצד שירים חדשים כ"מודד המדרכות" ו"לאריסה דניאל".

 

במהלך שירותו הצבאי טס בשן לייצג את ישראל בפסטיבל פאלרמו באיטליה. בעיתונות העולמית שיבחו את הופעתו והגדירו אותה כאחת מהטובות והמקצועיות שבפסטיבל באותה שנה. מנהל הפסטיבל ג'ו נאפולי העניק לבשן פרס השמור לקומץ אומנים חביבי קהל - מריונטה זהב סיציליאנית יוקרתית.

 

בשנת 1972 כשהוא נחשב לאחד הזמרים המצליחים במדינה, השתחרר בשן מהלהקה הצבאית והוציא את אלבומו  "להשתחרר" בו בלטו השירים "רק השתחררת" ו"מה נשתנה". הוא נבחר פעם נוספת לזמר השנה של גלי צה"ל, וביצע ביחד עם עדנה לב את השיר "צריך לשמור על הבית שלי", שכתב פזמונאי השנה אהוד מנור והלחין מלחין השנה יאיר רוזנבלום.

 

באותה שנה השתתף בפסטיבל שירי יידיש והגיע למקום השני עם השיר "פאר מיין פענצטער".

בתחרות פסטיבל הזמר ביצע את השיר "חלקת אלוהים קטנה" ובפסטיבל שירי הבירה שר את "שיקוי הקסם" אשר זיכה אותו במקום השני.

בספטמבר הוא נשא לאישה את מיקה מרידור, יוצאת להקת פיקוד מרכז, בתו של השר וחבר הכנסת יעקב מרידור, אז צלמת וכיום מעצבת אופנה מצליחה. לזוג נולדו שני ילדים - אורי ואלינור.

 

בשנת 1973 זכה השיר "את ואני נולדנו בתש"ח", שהלחין בשן למילים של מוטי גלעדי, בביצועה של עדנה לב בפסטיבל הזמר והפזמון. באותה שנה ביצע בשן בפסטיבל הזמר המזרחי את "לקראת שבת", וזכה שוב במקום הראשון.

המנחה רבקה מיכאלי בישרה לבשן בשידור חי על הזכייה, וגם על כך שבאותו הזמן נולד בנו הבכור אורי, לימים מוסיקאי בזכות עצמו.

באותה שנה הקליט  2 שירים בלוס אנג'לס כאשר אחד מהם נכתב עבורו ע"י ניל דיימונד, בליווי להקת דם יזע ודמעות.

 

בשנת 1974 כיכב בשן לצד דליה פרידלנד בסרטו של ג'ורג' עובדיה "שרית", בו גם הלחין ושר את השירים, ביניהם "כוכבים לא משקרים" בליווי ריקי גל. באותה שנה הוציא את האלבום המצליח "קפה אצל ברטה" אשר כלל את השירים "דודי שב הביתה", "לקראת שבת", ביצוע מחודש ל"את ואני נולדנו בתש"ח", ושיר הנושא – "קפה אצל ברטה", שהפך ללהיט ענק. בשן זכה שוב בתואר זמר השנה בגלי צה"ל, ולראשונה באותו תואר גם בקול ישראל.

לצד זמרת השנה אילנית, הקליט את השיר "כשיבוא שלום לארץ" אשר נכתב עבור נבחרי השנה.

עוד באותה שנה, הלחין את "שיר הפיל" לשולה חן עבור פסטיבל שירי משוררים לילדים והשתתף בפסטיבל הזמר עם השיר "יהיה פעם טוב" איתו זכה במקום השלישי.

על הבמות, הופיע במופע משותף עם גדי יגיל אשר כלל את להיטיו של בשן לצד מערכונים בביצועו של יגיל.

 

בשנת 1975 הוציא בשן את האלבום "יגאל בשן וחברים טובים". השיר המפורסם ביותר באלבום היה "יש לי ציפור קטנה בלב", אשר הלחין בשן למילים שכתב יחד עם יוסי בנאי, ונחשב לאחד משיריו הידועים ביותר עד היום. באלבום נכללו גם הלהיטים "אהבת הדסה", "בואי נעשה לנו חג" מחגיגות יום העצמאות של אותה שנה, וחידוש ל"אם ננעלו", בו שרה עפרה חזה קולות רקע, עשור לפני שהפכה את השיר ללהיט בינלאומי בביצועה. באלבום בשן הקדים את זמנו בהקלטת השירים התימניים המסורתיים בעיבוד חדשני. דבר אשר לא התקבל יפה ברדיו ובעיתונות השמרנית והקונסרבטיבית דאז.

בנוסף, הערוץ הראשון צילם הופעה מיוחדת של בשן במועדון "צוותא". במופע שר בשן ממיטב להיטיו. באותה הופעה נחשף גם צדו ההומוריסטי וכשרון החקיינות של יגאל, כאשר אירח את טוביה צפיר ושניהם במערכון משותף ערכו חיקויים זה של זה ולאחר מכן פצח בשן בחיקויים של מיטב זמרי ישראל. אורחים נוספים באותו מופע: הפרברים וצרויה להב.

באותה שנה אף הספיק להקליט 4 שירים בגרמנית. הבולט מביניהם:"רוח קיץ" אשר הגיע למקום השישי במצעד הפזמונים בגרמניה ואף נכלל באוסף הלהיטים הגדולים של גרמניה לשנת 1975 .

עוד באותה שנה – התארח התארח בערב מיוחד של תיקי דיין, איתה ביצע לראשונה כדואט את "בואי נעשה לנו חג".

 

בשנת 1976 הוציא בשן את אלבומו "צבעים", בו נכללו השירים "דרור יקרא", "דברי אלי ללא מילים", "כשיבוא חמור לבן" ו"אבא תגיד לי למה". באותה שנה ביצע בפסטיבל הזמר את "השיר על אימבר". עם חברו הטוב יהודה ברקן, יצא במופע חדש ומצליח - "בואו נעשה לכם חג".

 

בשנת 1977 הלחין וביצע (לצד יזהר כהן) את שיר הנושא לסרט "משפחת צנעני".

באותה שנה נחתם עם בשן חוזה בינלאומי יוקרתי להקלטת 4 אלבומים באנגלית. האלבומים שהקליט ("You Got the Power", "I'm Ready”, "High on an Easy Feeling") יצאו בין השנים 1977 ו-1980, וכללו בין השאר גרסאות כיסוי באנגלית לכמה משיריו, כמו "דודי שב הביתה" ו"יש לי ציפור קטנה בלב", לצד שירים חדשים שכתבו לו בריאן אדאמס ואלטון ג'ון. האלבומים לא זכו להצלחה גדולה, ובשן ויתר על הקלטת האלבום הרביעי בחוזה והעדיף לחזור לארץ.

 

על אף שהותו באותן שנים בחו"ל, הוציא בשן אלבומים חדשים גם בארץ. בשנת 1978 יצא האלבום "מכת שמש" שאותו כתב עם דורי בן זאב, בו נכללו השירים "ודוד יפה עיניים", "שלום לך מולדת" ושיר הנושא.  

באותה השנה השתתף בפסטיבל נואיבה ושר את "בנואיבה הדגים כותבים שירים". בנוסף,ביצע את שיר הנושא לסרט "דיזינגוף 99" וכתב ביחד עם יוסי בנאי את "נא נא" לשלישיית "הגשש החיוור".

 

בשנת 1979 השתתף בשן בפסטיבל שירי ילדים עם השיר "ילד פלא" של לוין קיפניס. השיר זכה במקום השלישי בתחרות. באותה שנה הוציא את האלבום "איתך הלילה", אשר היה ברובו בסגנון רוק. באלבום בלטו השירים "אמא אני שר בשבילך" ו"ריקדו את השלום", אשר נכתב לכבוד הסכם השלום בין ישראל למצרים.

לקראת סוף השנה יצא במופע המושקע "ערב טוב" בליווי לאה לופטין, אריק רודיך ולהקת 'ברוש'.

 

בשנת 1980 הקליט בשן אלבום עם להקת "ברוש", אך חברת "הד ארצי" העדיפה להוציא לו את אוסף הלהיטים – "מסע אל תוך הזמן". באותה שנה הופיע בפסטיבל שירי הילדים עם השיר "איפה את עכשיו", כתב לעדנה לב ואריק רודיך את השיר "הלילות היפים שלנו" לפסטיבל הזמר והפזמון (מקום 2), וביצע את שירי הנושא של הסרטים "חייך אכלת אותה" ו"אהבה עיוורת".

 

בשנת 1981 הוציא בשן את אלבומו הראשון אחרי חזרתו הסופית לארץ, "סיון", אשר הוקלט עם להקת "ברוש". האלבום היה המצליח ביותר באותה שנה, וכלל מלבד שיר הנושא גם את הלהיטים "תן לי" ("מה שהיה, תשכח מזה...") מתחרות הקדם אירוויזיון, "אלוהים תן לי כוח" ו"איפה את עכשיו". באותה שנה שר בפסטיבל הילדים את "כוכבים בלילה" וביצע ביחד עם יצחק קלפטר וחנן יובל את שיר האליפות של הפועל תל אביב, "השדים האדומים".

עבור המצעד השנתי של רשת גימל יצר והקליט ביחד עם יצחק קלפטר את השיר "שנינו ביחד".

בשן השתתף גם במופע "כלים שלובים" ביחד עם יצחק קלפטר,גרי אקשטיין ודני ליטני.

 

אחרי הצלחת האלבום "סיון", המשיך בשן בשיתוף הפעולה עם "ברוש", והוציא בשנת 1982 את האלבום "לא לבד". באלבום נכללו בין היתר השירים "בא אלייך", "האמיני לי", "רוצה הביתה", ,יפעת" ו"כמו מנגינה". באותה שנה השתתף בשן בתחרות הקדם אירוויזיון עם השיר "זה הרגע", וגם לקח חלק במחזמר לילדים "גדליהו והמיסטוק" שכתב גרי אקשטיין. במצעד הפזמונים השנתי של קול ישראל באותה שנה זכה בשן בתואר זמר השנה.

באותה שנה הופיע בשן עם להקת ברוש בהפקה ועיצוב של לואי להב, לעיתים במופע משותף עם תיסלם ובנזין. זה היה לשיא הביטוי הרוקי בקריירה שלו: שיריו המוכרים עובדו על ידי הלהקה וקיבלו משמעות שונה, כשנעו בין רוק רך דרך קאנטרי-רוק לנגינה כבדה ומלאת אלתורים.

בנוסף, צילם ערב מיוחד לערוץ הראשון במועדון נובמבר ביפו. בערב אירח את דודו דותן, גרי אקשטיין, יצחק קלפטר וספי ריבלין.

בסוף אותה שנה הוכתר כזמר השנה של רשת גימל.

 

בשנת 1983 הפיק יחד עם גרי אקשטיין אלבום בכורה רוקיסטי לריקי גל, אשר בסופו של דבר נגנז. גל ביצעה באותה שנה בתחרות הקדם אירוויזיון את השיר "פנים" שבשן כתב לה.

באותה שנה כתב לגידי גוב את השיר "הופה היי" שזכה במקום השני פסטיבל שירי ילדים. באותו פסטיבל, ביצע בשן את "שירו" ואת הדואט "כוכב נולד" (ביחד עם ריקי גל). הדואט המשותף הוביל את השנים לככב בתחרות כשרונות צעירים בחסות 'בנק לאומי' אשר נושאת את שם הדואט -"כוכב נולד"(הרבה לפני תוכנית הטלויזיה המצליחה).

עוד באותה שנה השתתף בתוכנית "חיילים יצאו לדרך" ובה ביצע חידוש לשיר "היה לי חבר היה לי אח", ועם חנן גולדבלט, ששי קשת, אושיק לוי ויוסי סוויה את השיר "עדה".

 

בשנת 1984 יצא אלבומו "נולדתי במזל בתולה", בו כתב והלחין לראשונה את כל השירים, ביניהם "אני נשבע בשם הבלוז", "חדש בעיר" ו"אם הייתי שר לך".

באותה שנה זכה במקום הראשון בפסטיגל עם השיר "ציגלה ביגלה". באותו מופע גם ביצע עם ריקי גל את הדואט "חתול ועכבר". בנוסף, הקליט את שיר הנושא לסדרת הטלוויזיה "נילס הולגרסון", הקליט עבור גלי צה"ל את השיר "ילדי האדמה" והקליט עם מיטב אומני ישראל את "עם אחד עם שיר אחד".

בסוף אותה שנה החל בשן להשתתף בפינה שבועית חדשה בתוכנית "סיבה למסיבה" בערוץ הראשון. מידי שבוע הגיש בשן יחד עם חנה לסלאו ודני בסן, שיר סאטירי על נושא מסויים, מאת אהוד מנור ובעיבודו של דוד קריבושה. בין הקטעים שהועלו בפינה: "שיר השפל הכלכלי", "שיר לראש השנה האזרחית" ועוד.

 

בשנת 1985 הוציא את המיני אלבום "איתה" ובו השירים: "דניאלה", "אין עבודה אין אהבה" ושיר הנושא. את האלבום עיבד והפיק יזהר אשדות ביחד עם בשן ולהקת "ברוש".

באותה שנה השתתף ביחד עם מיטב אומני ישראל בהקלטת השיר "רוצים שלום" (אשר כתבו יעקב גלעד, דורי בן זאב,מיקי שביב ויהודה פוליקר).

 

לקראת תחרות הקדם אירוויזיון של שנת 1985, פנה עוזי חיטמן לבשן בבקשה שיבצע בתחרות שיר שכתב. בשן סירב תחילה כיוון שלא היה מעוניין להתחרות שוב בתחרות, אך כששמע את השיר החליט להיענות בתנאי שגם חיטמן יצטרף לשירה. עם צירופו של הכנר יונתן מילר גובשה השלישייה "כמו צועני", אשר ביצעה את השיר "כמו צועני" בתחרות. השיר זכה במקום השני, בהפרש של נקודה אחת בלבד מ"עולה עולה" של יזהר כהן. בעקבות ההפסד בתחרות ולאור התגובות האוהדות להופעתם, כתבו בשן וחיטמן את השיר "אנחנו נשארים בארץ", אשר זכה להצלחה גדולה ונבחר בסוף השנה לתואר "שיר השנה" של רשת ג', כשהוא גובר על "עולה עולה" במצעד השנתי.

 

בעקבות ההצלחה יצאה השלישייה לסיבוב הופעות שכלל את 2 השירים הללו ושירים חדשים נוספים אשר נהפכו מהר מאוד ללהיטים ("אל תגעו באהבה","טוחנים", שקט שאחרי הסערה", "יש עוד סיכוי", "איזה לילה" ועוד...). המופע זכה להצלחה מרובה ובעקבותיו הגיע יצא האלבום "אנחנו נשארים בארץ" אשר כלל את שירי המופע, והצליח אף הוא.

באותה שנה (1985) השלישייה השתתפה בתחרות ה"פסטיגל" וזכתה במקום השני עם השיר "ארץ הצבר". בשן אף הופיע לבדו באותו פסטיגל, וזכה במקום הרביעי עם השיר "אדוני ראש העיר".

 

בשנת 1986 ביצעה השלישייה את שיר השירותרום - "מה נשאר לי" אותו כתבו בשן וחיטמן עם אהוד מנור. השיר זכה להצלחה ואף צולם לו קליפ. במקביל המשיכו להופיע ברחבי הארץ.

במקביל, החל בשן להפיק עם טמירה ירדני שירים לאלבומה הבא של רבקה זוהר.

באותה שנה קיבלה הציעו השלישייה הצעה לככב בסדרת טלוויזייה לילדים בערוץ הראשון.

השלישייה נענתה בחיוב והתוכנית -"הופה היי" היתה להצלחה היסטרית בקרב הקהל.

גם בטלוויזיה עם 2 עונות מצליחות (בהן השתתפו בקביעות גם ציפי שביט וספי ריבלין), גם בחנויות התקליטים (עם 2 אלבומים מצליחים) וגם על הבמה (מעל 600 הופעות בשנתיים).

בסוף השנה השתתפה השלישייה בפסטיבל "בצבעים טבעיים" עם השיר "שוטרים וגנבים" אשר זכה במקום הראשון בתחרות. בנוסף, בשן ביצע לבדו גם את השיר "גדול מן החיים".

 

בשנת 1987 זכתה השלישייה במקום הראשון בפסטיבל הילדים עם השיר "בוא נחזור הביתה בשלום". בנוסף, באותו הפסטיבל שר בשן את השיר "אני אוהב אותך יפה שלי".

באותה שנה, כתב בשן לקדם אירוויזיון את השיר "לחזור הביתה" שביצע אריק סיני.

בסוף שנת 1987, לצד ההצלחה לקהל הגדולה לקהל הילדים, הוציאה השלישייה אלבום נוסף למבוגרים - "הפסקת חשמל" בו נכללו השירים "מכור על יוונית", "לא שותה לא מעשן" ושיר הנושא. זמן קצר לאחר צאת האלבום התפרקה השלישייה.

 

בשנת 1988 הוציא בשן אלבום אישי ובוגר שכתבו לו רוני סומק ומיקי גבריאלוב, "יגאל בשן – נטו". האלבום זכה לביקורות טובות, אך הקדים את זמנו ולא זכה לתשומת הלב הראויה מהקהל. יציאת האלבום לווה בסיבוב הופעות חדש של בשן אשר התבסס על האלבום החדש ועל המיטב מכל השנים.

באותה שנה פתח בשן את משרד ההפקות "שילוב הפקות", בו גילה והפיק בין השאר את האחיות אופירה ורוית יוספי, הגיטריסט ארז נץ, שלומי שבת, לאה שבת ואחינועם ניני.

 

בשנת 1989 חידש בשן עם האחיות יוספי את השיר "יום יבוא" מתוך המחזמר "אל תקרא לי שחור", הקליט שיר חדש – "לפעמים אני" (אשר נכלל באוסף "מיטב הלהיטים" שלו שיצא באותה שנה) וכיכב בערב מיוחד משיריו בערוץ הראשון, בו אירח את אופירה ורוית יוספי,אייל גפן ודודו פישר.

בפסטיגל הוא השתתף עם השיר "ביישן אוהב אותך".

באותה שנה הפיק את אלבומו של עוזי חיטמן - "אורח" ובעקבות הביקוש הרב החליט לחזור עם

"הופה היי" לעונה חדשה בטלוויזיה כאשר את חיטמן ומילר החליפו אבי דור ואהרון פררה.

גם הפעם ההרכב של "הופה היי" זכה להצלחה גדולה בטלוויזיה (6 עונות),בחנויות (הוציאו 6

אלבומים) וגם על הבמה (5 תוכניות מצליחות מאוד שבהן התארחו בין השאר: חני נחמיאס,

אסנת וישינסקי ואייל גפן). ההרכב המחודש של "הופה היי" פעל כעשור, עד שנת 2000. 

 

במהלך שנות ה-90, על אף ההצלחה עם "הופה היי", לא ויתר בשן גם על קהל המבוגרים. בשנת 1990 כתב לאחיות יוספי את השיר "אלוהים" (במקור השיר יועד לריטה עבור תחרות האירוויזיון אך לבסוף נבחר השיר "שרה ברחובות" ובשן העדיף שאת השיר שכתב יקליטו בנות טיפוחו, האחיות יוספי).

בשנת 1991 ביצע את השיר "דברים יפים קורים לנו עכשיו" (בעקבות מלחמת המפרץ) ואת השיר "ילד עצוב" עם שלומי שבת. באותה שנה כתב (עם אבי דור) והפיק לשלומי שבת את השיר "מכאן" לקדם אירוויזיון, הקליט עם האחיות יוספי את שיר הנושא לתוכנית הטלוויזיה "איכפת לי" והשתתף לצד אמני ישראל בהקלטת שיר התודה לעם ההולנדי על תמיכתם בישראל במלחמת המפרץ -"נעים לדעת".

בפסטיגל של אותה שנה הוא בחר שלא להשתתף, אך שלומי שבת ייצג אותו עם השיר "כשהייתי ילד" שכתב לו בשן ביחד עם יורם צדוק.

בחג הפסח השתתף ביחד עם "הופה היי", גידי גוב, מוני מושונוב, שלמה בראבא והאחיות יוספי בסיבוב הופעות מיוחד - "זהו הופה" – מופע אשר הפגיש את כוכבי התוכניות המצליחות "זהו זה" ו"הופה היי" על במה אחת.

עוד באותה שנה, בשן כתב עם אבי דור והפיק את ההצגה החינוכית "סיגריה? – לא תודה!!!" בה השתתפו יואב הייט ומירב לוין.

 

בשנת 1992 זכה עם "הופה היי" במקום הראשון בפסטיגל עם השיר "היי עצור" (שנה אחר כך, דורג השיר במקום השני במצעד שירי הפסטיגלים מכל הזמנים בקול ישראל). בנוסף ביצע בשן בתחרות את השיר "יעל". את 2 השירים בשן כתב והלחין.

באותה שנה הוציא את האוסף "אוספים אותי 92-70" ובו שלושה שירים חדשים ("פינה שקטה", "חופש זה כשאת איתי" ו"עמוק בלב"). על העיבודים וההפקה המוסיקלית היה אחראי ברי סחרוף. בנוסף, הקליט גרסה מחודשת ללהיטו משנת 1978 – "שלום לך מולדת".

 

בשנת 1993 זכה עם "הופה היי" במקום השני בפסטיגל עם השיר "עושים שמח". בנוסף ביצע בשן בתחרות את השיר "שיר אהבה ממוחשב".

 

בסוף שנת 1994 יצא בשן עם האלבום "כאן באמצע החיים", מתוכו התפרסם השיר "איתך". את האלבום הפיק ועיבד הגיטריסט אבי סינגולדה אשר מאז נהפך לאחד מהנגנים הקבועים של בשן. מלבד בשן, כתבו לאלבום גם יענקלה רוטבליט, יהונתן גפן ויורם צדוק. עם לאה שבת ביצע באלבום את הדואט "איפה טעינו". באותה שנה גם כיכב בפרסומות לשוקולד "הופה היי" של "אוסם".

 

בשנת 1995 שר בפסטיגל את השיר "לא נוותר" ועם "הופה היי" את השיר "כשיש לך חבר" אשר זיכה אותם במקום השני. באותה שנה חידש ביחד עם כוכבי ערוץ הילדים את להיטו "מכת שמש" כשיר הנושא לשידורי הקיץ של הערוץ.

 

בתחילת 1996 יצא בשן בסיבוב הופעות למבוגרים, לאחר הפסקה של שבע שנים. לכבוד צאת המופע הקליט שיר חדש בשם "ילדי לבנון". בנוסף לרגל צאת המופע חידש בשן שניים מלהיטיו הישנים "מתוק מתוק" שזכה לגירסת רוקנ'רול עכשווית, ו"לקראת שבת" שבוצע במקצב רגאיי.

באותה שנה חידש ביחד עם גידי גוב (עבור תוכניתו – "לילה גוב") את השיר "הבובה זהבה".

 

בשנת 1997 הקליט בשן שיר חדש בשם "לדבר אהבה", ובשידור של תוכנית הראיונות "בשידור חי" עם דן שילון (ערוץ 2), בו התארח בשן, ביצע את השיר בדואט עם הזמרת זהבה בן, וכמה ימים לאחר השידור הקליטו השניים את השיר שיצא לרדיו.

באותה שנה התארח במופע מיוחד של להקת טיפקס וביצע עם קובי אוז את "ציפור קטנה בלב".

 

לקראת סוף שנת 1998 החל בשן להגיש ברשת ב' את "בין שישי לבשן" תוכנית שבועית בה הוא מסכם את השבוע החולף ומשמיע שירים. התוכנית שודרה מדי שישי במשך כ-15 שנה וזכתה לאחוזי האזנה גבוהים.

 

בשנת 1999 השתתף ביחד עם "הופה היי" ב"חלום של נסיעה" – אופרת רוק מיוחדת בנושא זהירות בדרכים בערוץ הראשון מאת רחל רוזנמן, אלון אולארצ'יק ובשן.

באותה שנה הוציא בשן את אלבומו "תלוי רק בך" (הכולל את השירים "תל אביב בוכה בלילה",

שיר הנושא וחידוש ל"אין לי יותר מה לומר"). על האלבום עבד בשן עם דודי רוזנטל וז'אן פול זימבריס (מ"החברים של נטאשה") ואירח בהקלטות את סי היימן, דורי בן זאב וילדיו אלינור ואורי בשן.

במקביל ליציאת האלבום יצא בשן בסיבוב הופעות חדש – "כל השירים" מופע אקוסטי אינטימי

עם הגיטריסט אבי סינגולדה, שזכה להצלחה ורץ כשלוש שנים.

 

בשנת 2000 יצאה גירסת רמיקס ללהיט של בשן "ציפור קטנה בלב" שזכתה להצלחה.

באותה שנה הפיק רדיו נטקינג פרודיה על השיר "Stan" של אמינם. בגרסה העברית בביצועם של אסי וגורי הפך סטן ל"חן", והשיר עסק במעריץ מטורף של בשן. השיר זכה להצלחה גדולה, וליותר מ-250 אלף כניסות לאתר האינטרנט להורדת השיר.

 

בשנת 2001 הוציא בשן את "ציפור קטנה בלב", אלבום אוסף כפול ובו 40 מלהיטיו הגדולים. האוסף כלל שיר חדש בשם "ואת יפה נשארת יפה". הוא זכה להצלחה גדולה ובשן יצא בעקבותיו לסיבוב הופעות.

בחודש אפריל הקליט מופע אולפן חי עבור רשת ג'. במופע בליווי אבי סינגולדה, בשן אירח את נתן כהן לביצוע "קפה אצל ברטה" ו"סיון", את דקלון לביצוע "לקראת שבת","דרור יקרא" ו"אהבת הדסה" ואת עוזי חיטמן לביצועים מחודשים ל"אנחנו נשארים בארץ", "אל תגעו באהבה", "עוד סיפור אחד של אהבה" ו"עכשיו התור לאהבה".

באותה תקופה כתב את המוסיקה להצגת הילדים "מקס ומוריץ" בהפקתו ובכיכובם של חבריו ל"הופה היי" - אבי דור ואהרון פררה. בנוסף, כתב ביחד עם דורי בן זאב ומאיר אריאל את השיר "לגור על ההר" לאלבומו הבא של בן זאב ושר את "קפה אצל ברטה" בערב ההצדעה "ברית עולם" לאהוד מנור.

לקראת סוף השנה נכנס בשן לאולפנים להקלטת אלבומו הבא.

 

בשנת 2002 ביצע עם מיטב אומני ישראל את "ואיתך אני נשאר" – שיר להעלאת המורל המדיני, ואת השיר "ציפורן חודרנית" שוב עם אומני ישראל הפעם לתוכנית הבידור של אבי גרייניק ועידן אלתרמן - "כוכבי השכונה".

באותה שנה יצא "לא נזוז מכאן" בביצוע שלומי שבת ומיטב אומני הזמר המזרחי. השיר אשר זכה להצלחה גדולה, הוא חידוש לשיר 'מכאן' שכתב בשן לשלומי שבת בשנת 91. בשן עידכן את מילות השיר והפך אותו לשיר אהבה למדינה.

 

במרץ 2003 הוציא בשן את האלבום "שמים תחייכו", בו נכללו השירים "אוי אהובתי", "זה רק הלב" ושיר הנושא. בביקורות על האלבום, נכתב כי מדובר באלבום המגובש והשלם ביותר שבשן הוציא במהלך הקריירה שלו. בשן כתב את כל המילים והלחנים באלבום אשר עובד והופק מוסיקלית על ידי הגיטריסט שמוליק בודגוב (אשר ליווה את בשן בשנות ה-80 עם להקת 'ברוש').

עוד באותה שנה סיפור אישי של בחור אלג'יראי שעלה לארץ במיוחד כדי להתגייס לצה"ל נגע לליבו של בשן, מה שהביא להקלטת שיר חדש "חייל בודד", בהזמנה מיוחדת של גלי צה"ל.

 

בשנת 2004 הקליט את הדואט "תיגע בי" ביחד עם רותי נבון ואת "במיטה" - שיר חדש עבור הפרויקט "עושים את זה יחד-משירי מאיר נווה".

באוקטובר 2004 הלך לעולמו הזמר והיוצר עוזי חיטמן ז"ל שהיה לחבר טוב ושותף ליצירה של בשן. בערב לזכרו של חיטמן (במלאת 30 למותו), ביצע בשן את "ילדים של היום", שיר שחיטמן הקליט בשנת 88 לאלבום שבשן הפיק לו.

 

בשנת 2005 יצא לחנויות האלבום "סיון" משנת 1981 לראשונה על גבי תקליטור. לראשונה יצא לחנויות גם אוסף בשם "הופה היי"-השירים שילדים אוהבים. אוסף עם שירי פסטיבלי הילדים של יגאל בשן, עוזי חיטמן וגידי גוב.

באותה שנה השתתף בשן ב"רבותיי ההיסטוריה חוזרת" - ערב מחווה ליוצר חיים חפר במסגרת פסטיבל עין גב. בשן ביצע בערב את השירים "הקטר", "דודו", "אדוני השופט" ו"יצאנו אט".

בתוכנית הטלוויזיה "מפגשיר" בערוץ 24 (תוכנית אשר מפגישה בין שני יוצרים ומתעדת את עבודתם באולפן על שיר חדש ומשותף) נפגש בשן עם המוסיקאי פיטר רוט. במפגש נולד השיר "רק רוצה להתחתן" אשר יצא כסינגל לתחנות הרדיו וצולם לו קליפ מטעם הערוץ. השיר זכה להצלחה ולפופולריות ובשיאו צעד במקום הראשון במצעד השבועי ברדיו ירושלים.

להיטו של בשן משנת 1984– "אם הייתי שר לך" זכה לביצוע מחודש של הגיטריסט רוברט גילמור. בשן נתן את ברכתו לחידוש ואף היה אחראי להפקת השירה של גילמור בסינגל. להיט נוסף של בשן, אשר זכה לחידוש בשנת 2005 הוא "מתוק מתוק" בביצוע הזמרת אתי קארי.

באוקטובר 2005, הנחה והשתתף בשן בערב הצדעה לשיריו של עוזי חיטמן במלאת שנה למותו. בשן פתח וסגר את הערב וריגש את הקהל כשביצע את שיריו של חיטמן: "מה חשוב היום" ו"בארץ הזאת".

השיר "ילד פלא" (אותו ביצע בשן בפסטיבל הילדים בשנת 1979) נבחר לאחד מעשרת שירי הילדים האהובים ביותר בכל הזמנים (מטעם אתר YNET וערוץ הילדים).

"ילדי לבנון" - שירו של בשן משנת 1996 נבחר להיות שיר הנושא של הסרט "אבודים לרגע" של עמית רוס ויאיר קויפמן. לשיר גם יוצא קליפ חדש אשר מלווה בקטעים מהסרט.

 

בשנת 2006 יצא בשן במופע "בואו נעשה לנו חג" - קונצרט המיטב בליווי 14 נגנים ו-3 זמרות ליווי. במופע חגג בשן 40 שנות קריירה עם שירים מכל הזמנים. סיבוב ההופעות החדש נפתח בסוף חודש מאי במופע חגיגי ומרגש באמפיתיאטרון וואהל בפארק הירקון, ת"א מול קהל אוהדים גדול ונלהב.

בקיץ 2006 פרצה מלחמת לבנון השנייה. להיטו הוותיק של בשן, "לצפון באהבה", הפך לרלוונטי מתמיד והתנגן לו במהלך המלחמה ללא הפסק בכל ערוץ אפשרי. הלהיט הפך לשיר הנושא של רשת ג' בתקופת המלחמה ואף שובץ כשיר הנושא באוסף מיוחד משירי מלחמת לבנון 2006 בשם "לצפון באהבה". במקביל הקליטה הזמרת שרית חדד חידוש לשיר. 

2חידושים נוספים שיצאו באותה שנה לשיריו של בשן: "כוכבים לא משקרים" בביצוע מורן קריתי ו"בואי נעשה לנו חג" בביצוע עודד גדיר.

בתום המלחמה, חודש סיבוב ההופעות ובשן חזר להופיע ברחבי הארץ. בסוף אותה שנה הוציא לתחנות הרדיו שיר חדש בשם "כבר לא גיבורים" שכתב אילן גולדהירש והלחין בשן.

 

בינואר 2008 הוציא את הסינגל "ויש אישה אחת" אותו כתבו טל שגב ויעקב למאי, לו גם צולם קליפ.

 

באותה שנה הגיש בשן תוכנית אישית בערוץ הראשון, הנקראת "60 אישי". בתוכנית נפגש בשן עם אמנים, יוצרים ואנשי ציבור ושוחח עימם על הפסקול המוסיקלי הישראלי שלהם. דרך השירים חזרו בשן ואורחיו לאירועים אישיים ומכוננים בתולדות מדינת ישראל.

 

בדצמבר 2008 הקליט בשן סינגל חדש העונה לשם "כל פעם", אותו כתב והלחין, לעיבוד מוזיקלי של אסף תלמודי. עוד שיתף פעולה בשן לראשונה בשיר עם שלומי שבן, שניגן על הפסנתר.

 

בפברואר 2009 הוציא בשן סינגל נוסף מאלבומו הבא, "ימים טובים עלינו". בנו, אורי בשן, היה שותף ללחן, לעיבוד ולהפקה המוזיקלית בשיר. את האלבום המיועד עם חומרים חדשים החליט בשן בשלב זה להקפיא, זאת מאחר שהחליט להגשים חלום אישי להציא אלבום גרסאות כיסוי לשירים עליהם גדל. בשן הכיר דרך בנו את הגיטריסט דורון מזרחי, בעל תואר במוזיקה קלאסית, אשר עיבד והפיק מוזיקלית את האלבום.

 

באוקטובר 2009 יצא לרדיו סינגל בכורה מתוך האלבום המדובר "פגישה לאין קץ" (מילים: נתן אלתרמן; לחן: נעמי שמר) אשר זכה להשמעות רבות בתחנות הרדיו. כחודש לאחר מכן, בנובמבר 2009, הוציא בשן את הסינגל השני מתוך האלבום, "בית הערבה" (מילים: חיים חפר ועמוס קינן; לחן: שמוליק קראוס) אותו גם ביצע בעבר במסגרת ההרכב הופה היי. בדצמבר 2009 יצא האלבום המלא לחנויות הכולל בתוכו חידושים לשירים: "הימים הארוכים העצובים", "תלבשי לבן", "פרח הלילך", "עין גדי" ו"דבר אלי בפרחים" (דואט עם הזמרת שירלי צפרי) ועוד. במקביל יצא בשן, יחד עם המוזיקאים איתם הקליט את האלבום, בסיבוב הופעות חדש עם שירי האלבום לצד להיטיו מכל הזמנים.

21 שנה אחרי שכיכב וזכה במקום הראשון בפסטיבל שירי הילדים (בפסטיבל האחרון שהוצג), בשן חזר לבמת פסטיבל שירי הילדים וכיכב בחלק האמנותי בפסטיבל שהוצג בחנוכה 2009. בשן ביצע בפסטיבל שיר ילדים חדש שכתב – "במקום הנכון", ובנוסף ביצע מחרוזת להיטי ילדים מיתולוגים שלו ("ילד פלא", "הופה היי", "ארץ הצבר", "אדוני ראש העיר" ו"ציגלה ביגלה").

 

בשנת 2010 נבחר השיר "ארץ הצבר" (אותו ביצע בשן לצד עוזי חיטמן בשנת 1985) לאחד מעשרת שירי הפסטיגל היפים של כל הזמנים. במרץ 2010 יצאו 2 חידושים לשיריו של בשן – "משפחת צנעני" בביצוע קובי אוז, ו"כוכבים לא משקרים" בביצוע ג'סי ופבלו רוזנברג.

 

באפריל 2011 שחרר בשן סינגל חדש ומפתיע - "להודות לך" - שיתוף פעולה ראשון ומסקרן עם יהודה פוליקר. בשן הלחין את מילות השיר מן התפילה לאחר שהתאהב בטקסט במהלך קריאת הגדת פסח בליל הסדר. פוליקר אחראי על העיבוד, ההפקה המוסיקלית, גיטרות, בס, קלידים, סימפולים ותכנות.

ביוני 2011 יצא לחנויות האלבום הראשון של שלישיית "הופה היי" לראשונה על גבי תקליטור. האלבום, אשר יצא במקור בשנת 1986 וליווה את תוכנית הטלוויזיה המצליחה, כולל בתוכו את השירים 'הופה היי', 'ציגלה ביגלה', 'ארץ הצבר', 'אדוני ראש העיר', 'שירי ילדות' ועוד.

 

באפריל 2012 הלחין את שיר האודישנים של כוכב נולד - "זה הזמן" למילותיו של דוד לביא.

באוקטובר אותה שנה, לרגל צאת המופע החדש שלו, "המיטב פלוס", בליווי להקת לייב, הוציא בשן סינגל חדש בשם "שמים" בהפקתו של תומר בירן. השיר הפך במהרה ללהיט גדול ובשיאו צעד בראש מצעד הפזמונים השבועי של רשת ג', ואף נכנס לרשימת הפלייליסט של גלגלצ, המקנה השמעות יומיות בתחנה הצה"לית. השיר זכה לביצוע מחודש בגמר של העונה השנייה של הריאליטי "בית הספר למוסיקה" בו הילדים שרו ביחד עם בשן, וכן לביצוע מיוחד של להקת חיל המודיעין.

המופע "המיטב פלוס", בהפקתו המוסיקלית של יונתן פריג', הפך לאחד המופעים המצליחים בישראל, הועלה מעל ל-100 פעמים בשנה וזכה לתגובות אוהדות.

בדצמבר 2012, במסגרת פרויקט מיוחד של גלגלצ לרגל המצעד הלועזי השנתי, בו מבצעים זמרים ישראלים חידושים לשירים המתמודדים במצעד השנתי, הקליט בשן את השיר "home again", במקור בוצע על ידי מייקל קיוואנוקה.

 

במרץ 2013 הקליט בשן סינגל חדש בשם "נחיתות והמראות" למילים ולחן שלו.

באפריל 2013, בערב יום הזיכרון, השתתף בשן במופע "שירים בכיכר" וביצע את השיר "בית הערבה".

ביוני 2013 בשן הוציא לרדיו ביצוע בהופעה חיה ללהיטו "קפה אצל ברטה" (מילים: אהוד מנור, לחן: נתן כהן), כסינגל ראשון מתוך אלבום המופע העתידי. עוד יצאו לרדיו באותה תקופה הסינגלים "אל תגעו באהבה" ו"כוכבים לא משקרים" בעיבודים מחודשים.

באוגוסט 2013 יצא לחנויות אלבום המופע המלא "יגאל בשן בהופעה חיה בזאפה", הכוללים 15 שירים מתוך המופע, וכן שתי רצועות בונוס בהקלטת אולפן שהוציא בשנה האחרונה - "שמים" ו"נחיתות והמראות".

 

במקביל לסיבוב ההופעות המצליח, בפברואר 2014 שיחרר בשן סינגל חדש שכתב והלחין - "לחיי השיגרה" אותו הקליט עם חברי ההרכב "לייב". 

 

ביוני 2015 השתתף בשן בקונצרט "עכשיו התור לאהבה" לציון עשור למותו של חברו עוזי חיטמן ז"ל בהיכל התרבות ת"א. בשן נעל את המופע בביצועים מרגשים לשירים "עכשיו התור לאהבה" ו"אל תגעו באהבה" בליווי 80 נגנים. בסיום הופעתו הקהל עמד על רגליו והריע לבשן ארוכות.

 

במרץ 2016 הוכרז בשן כחתן פרס אקו"ם למפעל חיים. בנימוקי הפרס ע"ש נעמי שמר נכתב:  זכות גדולה נתנה השנה לוועדה לבחור באמן יוצר ומבצע מהגדולים ביותר שיש בארץ. הקריירה הארוכה ושיריו היפים הם חלק מכובד וחשוב בפס הקול הישראלי. רבים משיריו מושרים בפי דורות של אוהבי זמר עברי, גם ובעיקר בפי הדור הצעיר- הוכחה לגדולתו של יגאל כיוצר ייחודי שכותב שירים שיישארו לנצח בפנתיאון השירה הישראלי. כאמן יוצר הכתיבה של יגאל לרוב נגעה בשילוב של בין מזרח למערב, מהראשונים שהמציאו בעצם את הסגנון הישראלי החדש - משנות השישים ועד היום. יגאל בשן נמצא על הבמות מגיל 15 ושיריו היפים בקולו המיוחד הם פס קול שלם שמלווה אותנו מאז ועד היום. תודה לך יגאל בשן - בשם חברי אקו״ם ובשם אוהבי הזמר העברי- על תרומתך האדירה לתרבות הישראלית".

טקס פרסי אקו"ם נערך באפריל 2016. את הפרס העניקה לבשן המפיקה טמירה ירדני. שלומי שבת ופיטר רוט ביצעו על הבמה מחרוזת משיריו הגדולים של בשן לכבודו.

ביוני 2016 חזר בשן לבמות עם המופע "המיטב פלוס". המופע הראשון נערך בזאפה ת"א וזכה להצלחה גדולה. הקהל הנרגש הרעיף על בשן אהבה גדולה ומחיאות כפיים סוערות. 

בדצמבר 2016 הוכתרה הסדרה "הופה היי" כזוכה הגדולה במצעד "כשהיינו ילדים" של הערוץ הראשון ואתר וואלה NEWS. התוכנית זכתה בקטגוריות תוכנית הנוער האהובה ביותר ושיר הנושא האהוב ביותר בכל הזמנים.

 בשן הוציא יותר מ-30 אלבומים והקליט מעל ל-600 שירים. 

bottom of page